SCN1110075 Masina de marcaj rutier in sistem leasing

Valoare estimata
690 000,00 RON
Publicat
04-07-2022 08:08:05
Termen de ofertare
13-07-2022 15:00:00
Atribuit:
SCNA1074557 / 17-08-2022 08:23:44

Transmis 04-07-2022 08:08:05  Legea nr. 99/23.05.2016  Anunt de participare simplificat  Procedura simplificata  Mod atribuire: online
Obiectul achizitiei: Masina de marcaj rutier in sistem leasing
Numar de referinta: 16868757_2022_PAAPD1353826
Tipul contractului: Furnizare / Leasing
Descrierea pe scurt a contractului:

Obiectivul general al acestei achiziţii îl constituie achizitia unei masini de marcaj rutier, noua, in sistem leasing și urmărește diversificarea activitatilor din cadrul societății SC AQUACARAS SA prin demararea prestarii de servicii de marcaj rutier pe drumurile judetene din judetul Caras Severin. Strategia de diversificare a firmei reprezintă modalitatea de extindere a activității firmei in domenii diferite fata de cele actuale. Strategia de diversificare este o strategie de marketing care permite unei companii sa identifice si sa dezvolte linii de afaceri suplimentare care diferă de produsele si serviciile actuale produse.
Achiziția se face în sistem leasing cu opțiune de cumpărare.
Durata contractului: 60 luni.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor – 5 zile.
Autoritatea va răspunde solicitărilor de clarificări cu 3 zile inainte de data limită de depunere a ofertelor.

Loturi:

1) Default lot
Cod CPV: 34922000-6 Echipament pentru marcaj rutier (Rev.2)
Valoare estimata: 0,00 RON
Obiectivul general al acestei achiziţii îl constituie achizitia unei masini de marcaj rutier, noua, in sistem leasing și urmărește diversificarea activitatilor din cadrul societății SC AQUACARAS SA prin demararea prestarii de servicii de marcaj rutier pe drumurile judetene din judetul Caras Severin. Strategia de diversificare a firmei reprezintă modalitatea de extindere a activității firmei in domenii diferite fata de cele actuale. Strategia de diversificare este o strategie de marketing care permite unei companii sa identifice si sa dezvolte linii de afaceri suplimentare care diferă de produsele si serviciile actuale produse. Achiziția se face în sistem leasing cu opțiune de cumpărare. Durata contractului: 60 luni. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor – 5 zile. Autoritatea va răspunde solicitărilor de clarificări cu 3 zile inainte de data limită de depunere a ofertelor.
Finantare: Alte fonduri

Criterii de atribuire:

Pretul cel mai scazut
1.) Pentru contractele de achizitie de bunuri: executarea de livrari de tipul specificat
Ofertantul va face dovada ca în ultimii 3 ani, împliniți la data termenului limită stabilit pentru depunerea ofertelor, a furnizat și pus în funcţiune produse similare, relevante în raport cu obiectul contractului, în valoare cumulată de cel puțin 690.000 lei (incluzând prețul produselor și valoarea serviciilor auxiliare aferente instalării/montajului, punerii în funcţiune și testării acestora).
NOTA: Prin „produse similare” se înţelege: echipamente de tipul/natura, precum şi din punct de vedere al domeniului de utilizare, similare cu echipamentele care fac obiectul contractului. - Se va completa DUAE - "Criterii de selecţie" - Secţiunea C. Capacitatea tehnică şi profesională
În cazul ofertelor prezentate de operatori economici în asociere, fiecare membru al asocierii va completa DUAE în mod distinct.
Operatorii economici care se bazează pe capacităţile altor entităţi (terţi susţinători, subcontractanţi) vor completa şi prezenta un DUAE propriu şi câte un DUAE distinct pentru fiecare dintre entităţile pe ale căror capacități care se bazează.
La solicitarea entităţii contractante, ofertantul situat pe primul loc în clasamentul intermediar realizat după evaluarea tuturor ofertelor depuse, conform criteriului de atribuire, va prezenta, în vederea probării celor asumate prin DUAE, urmatoarele documente doveditoare:
- Copii ale contractelor, procese verbale de predare-primire, documente constatatoare emise de beneficiari, recomandări etc.
In cazul contractelor semnate în altă monedă, conversia în RON se va face luȃnd în considerare cursul de referinţă publicat de Banca Naţională a României pentru ziua semnării contractului.
În cazul în care un grup de operatori economici depune ofertă comună, atunci îndeplinirea cerinței privind "experienta similara” se demonstrează prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. În acest caz, fiecare asociat este obligat să prezinte documentele doveditoare. În cazul unei asocieri, fiecare asociat va completa DUAE cu informații relevante.
În cazul în care ofertantul își demonstrează capacitatea tehnică și profesională invocând și susținerea acordată de către o altă entitate, conform art. 196 din Legea 99/2016, atunci are obligația de a dovedi susținerea de care beneficiază, prin prezentarea unui angajament ferm al autorității respective, completat conform Formularului nr. 6 - Angajament privind susținerea tehnică și profesională - a ofertantului/grupului de operatori economici, din care trebuie să rezulte modul efectiv în care va asigura îndeplinirea acestuia, prin care aceasta confirmă faptul că va pune la dispoziție ofertantului resursele tehnice și profesionale invocate, ținând cont de prevederile art.57 din HG 394/2016.
Persoana care asigura susținerea tehnică nu trebuie să se afle în situații care determină excluderea din procedura de atribuire conform prevederilor art 177, art. 178 și art. 180 din Legea nr. 99/2016.
Angajamentul terțului susținător va fi prezentat odată cu DUAE și va fi însoțit de documente transmise de către terțul susținător, din care sa rezulte modul efectiv în care terțul susținător va asigura îndeplinirea angajamentului de susținere.
Documentele justificative care probează cele asumate în angajamente/acorduri vor fi solicitate de entitatea contractantă doar ofertantului situat pe primul loc în clasamentul intermediar realizat după evaluarea tuturor ofertelor depuse, conform criteriului de atribuire.
În cazul în care ofertantul este o asociere de operatori economici se va completa și prezenta DUAE pentru fiecare membru al asocierii și se va prezenta Acordul de asociere (model - Formular nr. 3).

Conditii de participare:

Cerinţa 1: Ofertanţii în nume propriu sau în asociere, terţii susţinători şi subcontractanţii nu trebuie să se regăsească în situaţiile prevăzute la art. 177, 178 și 180 din Legea nr. 99/2016 cu modificările şi completările ulterioare. Se va completa DUAE - "Motive de excludere" - Secţiunea A "Motive referitoare la condamnările penale", Secţiunea B "Motive legate de plata impozitelor sau a contribuţiilor la asigurările sociale", Secţiunea C "Motive legate de insolvenţă, conflicte de interese sau abateri profesionale".
Înainte de atribuirea contractului, Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, la solicitarea Entităţii Contractante, urmatoarele documente edificatoare care probează/ confirmă neîncadrarea în situaţiile prevazute la art. 177, 178 și 180 din Legea 99/2016, atȃt pentru ofertantul unic/ofertantul asociat, cȃt şi pentru subcontractant/terţ sustinător declaraţi în ofertă: - Cazierul judiciar al operatorului economic - Cazierul judiciar al persoanelor care sunt membri ai organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic sau au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, aşa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv; Notă: se vor prezenta caziere judiciare pentru acționar sau asociat semnificativ, respectiv orice persoană care exercită drepturi aferente unor acțiuni care, cumulate, reprezintă cel puțin 10% din capitalul social sau îi conferă deținătorului cel puțin 10% din totalul drepturilor de vot în adunarea generală.
- Persoanele juridice române vor prezenta certificat de atestare fişcală cu situaţia obligaţiilor de plată către bugetul general consolidat, eliberat de ANAF, şi certificat de atestare fişcală privind situaţia obligaţiilor de plată către bugetul local, din care sa reiasă lipsa datoriilor restante la momentul prezentării acestora; Certificatele se vor prezenta pentru toate punctele de lucru şi sediile principale şi secundare pentru care există obligaţii fişcale;
- Persoanele juridice străine vor prezenta orice documente edificatoare, valabile la data prezentării (certificate de atestare fişcală, caziere fişcale, alte documente echivalente) eliberate de autorităţile competente ale ţării de origine, prin care să dovedească faptul ca şi-au îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi a contribuţiilor la bugetul de stat şi local, în conformitate cu legislaţia ţării de rezidenţă a operatorului economic sau a ţării în care acesta este stabilit.
- certificate, caziere, documente prin care se demonstrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogările prevazute la art. 180 alin. (2) şi art. 184 din Legea 99/2016
- alte documente edificatoare, după caz.
NOTE:
1. Detalii privind modul de completare a DUAE sunt disponibile în cap. VI.3) Informaţii suplimentare.
2. Neprezentarea DUAE odată cu oferta (completat inclusiv pentru asociat/subcontractant/tert susţinător) atrage respingerea acesteia ca inacceptabilă.
3. În cazul în care în ţara de origine sau în ţara în care este stabilit ofertantul nu se emit documente de natura celor solicitate sau respectivele documente nu vizează toate situaţiile prevăzute la art.177, 178, 180 se va accepta o declaraţie pe propria răspundere, conform art.181 alin.(3) din Legea nr.99/2016.
4. Entitatea contractantă, conform art.184 din Legea nr. 99/2016, nu va exclude din procedură Ofertanţii aflați în oricare dintre situaţiile prevăzute la art.177, 178 şi 180 care atrag excluderea din procedura de atribuire, daca aceştia prezintă dovezi prin care arată că măsurile luate sunt suficiente pentru a-şi demonstra în mod concret credibilitatea prin raportare la motivele de excludere.
5. Operatorul economic nu este exclus din procedura de atribuire dacă, anterior deciziei de excludere, îşi îndeplineşte obligaţiile prin plata impozitelor, taxelor sau contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate ori prin alte modalităţi de stingere a acestora sau beneficiază, în Condiţiile legii, de eşalonarea acestora ori de alte facilităţi în vederea plăţii acestora, inclusiv, după caz, a eventualelor dobânzi ori penalităţi de întârziere acumulate sau a amenzilor.
6. Operatorul economic nu este exclus din procedura de atribuire atunci când cuantumul impozitelor, taxelor şi contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate şi restante este mai mic de 10.000 lei.
7. În cazul în care există incertitudini în ceea ce priveşte situaţia personală a unui ofertant, entitatea contractantă are dreptul de a solicita în mod direct Informaţii de la autoritatile competente care emit documente de natura celor cerute.

Cerinţa 2: Ofertanţii în nume propriu sau în asociere, terţii susţinători şi subcontractanţii nu trebuie să se regăsească în situaţiile de conflict de interese prevazute la art. 72 şi 73 alin.(1) din Legea nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale.
Se va completa DUAE - "Motive de excludere" - Secţiunea C "Motive legate de insolvenţă, conflicte de interese sau abateri profesionale". Alături de DUAE, Ofertantul unic/Ofertantul asociat/ Subcontractantul/ Terţul susţinător va prezenta Formularul nr. 5 - Declaraţie privind neîncadrarea în prevederile art. 72 şi 73 alin (1) din Legea 99/2016.
Persoanele care deţin funcţii de decizie în cadrul Entităţii Contractante, în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt:
Director General – Filipescu Gheorghe
Director General Adjunct - Mutu Viorel
Director Economic – Irimia Luminița
Director Comercial – Stănoiu Stefan
Director Tehnic Operațional - Burneci Nicolae
Director de Program - Dobra Flavius
Șef Serviciu Juridic – Petrișor Gabriela
Sef Birou Financiar Contabilitate - Duican Mihaela
Expert Achizitii Publice – Braun Leonard
Expert Achizitii Publice - Cristescu Cristian
Șef Serviciu Tehnic Auto - Mecanizate – Gheorghe BUȘU
Consilier Juridic - Ovidiu PĂCURARIU
Cerinţa 1: Operatorii economici care depun oferta trebuie să dovedească o forma de înregistrare în Condiţiile legii din ţara de rezidenţa, din care să reiasă că operatorul economic (ofertant în nume propriu sau în asociere, terţ susţinător, subcontractant) este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situaţiile de anulare a constituirii, precum şi faptul că are capacitatea profesională de a realiza activităţile care fac obiectul contractului.
Se va completa DUAE - "Criterii de selecţie" – Secţiunea A. Capacitatea de a corespunde cerinţelor
Înainte de atribuirea contractului, Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, la solicitarea Autorităţii Contractante, urmatoarele documente de confirmare în vederea probării celor asumate prin DUAE:
(a) Operatori economici români - Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe lânga Tribunalul Teritorial, din care sa rezulte cel puţin Informaţiile legate de reprezentanţii legali şi domeniul/domeniile de activitate. In cazul unei oferte în asociere, autorizarea activităţilor se va demonstra pentru fiecare asociat în raport cu implicarea în contractul pentru care se depune oferta.
(b) Operatori economici nerezidenţi (străini) – documente echivalente, care dovedesc o formă de înregistrare / atestare ori apartenenţă din punct de vedere profesional, în conformitate cu cerinţele legale din ţara de rezidenţă, din care să rezulte că domeniul de activitate al operatorului economic corespunde obiectului contractului supus procedurii; - Certificat de Rezidenţa Fişcală (evitarea dublei impuneri) sau o declaraţie, valabile pentru anul calendaristic în curs.
NOTE:
1. Informaţiile din certificatele constatatoare trebuie sa fie reale/actuale la data prezentării acestora, în urma solicitării autorităţii contractante;
2. Obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC (respectiv documentul echivalent prezentat de operatorul economic nerezident) pentru partea din contract pe care o realizează operatorul economic (ofertant individual / asociat / subcontractant / terţ susţinător).

Informatii aditionale:

Interactiunea cu ofertanții, respectiv procesul de evaluare a ofertelor se va desfasura după următoarele reguli: Pentru vizualizarea documentației de atribuire încărcate în SEAP, operatorii economici trebuie să aibă un program necesar vizualizării fișierelor semnate electronic (site-urile furnizorilor de semnatura electronica). Răspunsurile la DUAE ale operatorilor economici care participă la procedură vor fi completate în SEAP în mod direct, după autentificare, de către fiecare participant. În cazul în care ofertantul este o asociere de operatori economici sau are subcontractanți sau terți susținători, fiecare operator economic se va autentifica în sistem și va accesa procedura de atribuire, în vederea completării DUAE în calitatea în care participă la respectiva procedură (asociat, subcontractant, terț susținător). Este necesar ca toți cei care trebuie să răspundă la DUAE să fie înregistrați ca utilizatori ai sistemului. La procedura de atribuire se înscrie și depune ofertă unul dintre membrii asocierii sau operatorul economic care participă cu ofertă individuală iar ceilalți participanți completează direct în sistem doar DUAE și nu pot modifica oferta. În vederea evaluării răspunsurilor DUAE ale operatorilor economici, entitatea contractanta va vizualiza direct în SEAP ceea ce a completat fiecare participant. Detalii cu privire la completarea DUAE sunt disponibile, după autentificarea în sistem, în secțiunea „Informații DUAE” – Ghid de completare DUAE. Reguli de comunicare si transmitere a datelor: solicitările de clarificări referitoare la prezenta documentație de atribuire se vor adresa în mod exclusiv în SEAP la Secțiunea ”Solicitări de clarificare/ întrebări” din cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice, iar răspunsurile la acestea vor fi publicate în SEAP la Secțiunea ”Solicitări de clarificare/ întrebări” din cadrul anunțului de participare simplificat.(https://sicap-prod.e-licitatie.ro) ca operator economic conform prevederilor art.5 alin. (1) din H.G. nr.394/2016 și vor transmite solicitările având în vedere termenele de răspuns ale autorității contractante prevăzute la art.172-173 din Legea nr.99/2016. Pentru comunicările ulterioare depunerii ofertelor: comisia de evaluare va transmite solicitările de clarificare în legătură cu oferta prin utilizarea facilitaților tehnice disponibile în SEAP (Secțiunea ”Solicitări de clarificare/ întrebări”). Comisia de evaluare va analiza DUAE în corelație cu cerințele stabilite prin fișa de date a achiziției. Comisia de evaluare va analiza și verifica fiecare ofertă din punct de vedere al elementelor tehnice propuse, iar ulterior din punct de vedere al aspectelor financiare pe care le implică. În urma finalizării fiecăreia dintre fazele de verificare, autoritatea contractanta va introduce in SEAP rezultatul admis/respins, și va deschide în SEAP sesiunea pentru prezentarea documentelor suport aferente DUAE depuse de ofertantul de pe primul loc in clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor, acordând un termen de răspuns. Operatorii economici vor transmite răspunsurile la clarificări și eventualele documente solicitate pe parcursul evaluării ofertelor prin intermediul SEAP (Secțiunea ”Solicitări de clarificare/ întrebări”), în format electronic, semnate cu semnătură electronică, conform Legii 455/2001. Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent. Notă: Modul de departajare a ofertelor clasate pe primul loc cu prețuri egale: - în cazul în care se constată că ofertele clasate pe primul loc au prețuri egale, autoritatea contractantă va solicita reofertarea în plic închis, în vederea departajării ofertelor. Pentru transmiterea solicitărilor de clarificări privind documentația de atribuire, operatorii economici se vor înregistra în SEAP

Termen depunere oferte:

13-07-2022 15:00:00

Lista de fisiere care compun documentatia de atribuire:

Caiet de sarcini.pdf.p7s
Clauze contractuale.pdf.p7s
Formulare.docx.p7s
FisaDate_DF1152329.pdf
DUAE_CERERE_182283.xml

CLARIFICARI:
Raspuns consolidat
2022-07-08 14:28:41  Raspuns consolidat.pdf.p7s

Autoritate contractanta S.C. AQUACARAS S.A. Resita

message user image
Date de contact disponibile dupa login
Aceasta procedura se desfasoara in sistemul national de licitatii publice SEAP.