
Numar de referinta: 10/13624359/2022
Tipul contractului: Furnizare / Cumparare
Descrierea pe scurt a contractului:
Furnizare complete de parașutare, destinate executării parașutărilor militare și executarea misiunilor speciale, de transport personal sau cargo, în zone mici de teren, prin parașutări de la mari înălțimi și deplasări mari pe orizontală.
Orice posibil ofertant are dreptul de a solicita clarificări privind documentaţia de atribuire cu 10 zile înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor.
Autoritatea contractantă va răspunde, cât mai repede posibil, la orice clarificare solicitată, într-o perioadă care nu va depăşi, de regulă, 3 zile lucrătoare de la primirea unei astfel de solicitări din partea operatorului economic.
Fără a aduce atingere termenului de 3 zile lucrătoare menționat mai sus, în măsura în care clarificările sunt solicitate în timp util, răspunsul autorităţii contractante la aceste solicitări va fi transmis nu mai târziu de 6 zile înainte de data-limită stabilită pentru depunerea ofertelor.
Loturi:
1) Complet de parașutare aripă tactică integrată tip Manta 290
Cod CPV: 39523000-4 Parasute (Rev.2)
Valoare estimata: 113 445,38 RON
Furnizare 3 buc. complet de parașutare aripă tactică integrată tip Manta 290
Finantare: Fonduri bugetare
2) Complet de parașutare aripă tactică integrată tip Manta 320
Cod CPV: 39523000-4 Parasute (Rev.2)
Valoare estimata: 672 268,91 RON
Furnizare 16 buc. complet de parașutare aripă tactică integrată tip Manta 320
Finantare: Fonduri bugetare
3) Complet de parașutare aripă tactică integrată de transport personal și cargo tip Tandem
Cod CPV: 39523000-4 Parasute (Rev.2)
Valoare estimata: 84 033,61 RON
Furnizare 1 buc. complet de parașutare aripă tactică integrată de transport personal și cargo tip Tandem
Finantare: Fonduri bugetare
Criterii de atribuire:
1.) Mențiune privind subcontractanții: Partea/părţile din contract pe care Ofertantul intenţionează să o/le subcontracteze, în baza art. 3 punctul 33 coroborat cu art. 38 din O.U.G. nr. 114/2011 și art. 21 din Directiva 2009/81/CE - În conformitate cu prevederile art. 38 din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii operatorilor economici li se solicită:
a) să indice partea din contract pe care ar putea intenţiona să o subcontracteze unor terţi, subcontractanţii propuşi, precum şi obiectul subcontractelor pentru care aceştia din urmă sunt propuşi; şi
b) să indice orice modificare produsă la nivelul subcontractanţilor pe durata executării contractului
În faza de depunere a ofertei, ofertantul va prezenta:
-acordurile de subcontractare cu subcontractanții identificați, dacă este cazul.
-Declaraţiile subcontractantului/ subcontractanţilor privind neîncadrarea în art. 155 şi 156 din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii și celelalte documente solicitate la secțiunile III.2.1.a) Situația personală a Candidatului și III.2.1.b) Capacitatea de exercitare a activității profesionale.
Autoritatea contractantă va respinge ofertele care au nominalizat subcontractanţi care se află în una din situaţiile prevăzute la art. 155 şi 156 ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii.
Conditii de participare:
Operatorul economic indiferent de rolul acestuia (Ofertant individual, membru al unei Asocieri, Subcontractant, Terț susținător) va face dovada că nu se încadrează la situațiile prevăzute de art. 150, art. 155 şi art. 156 din O.U.G nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii.
Autoritatea contractantă va exclude un operator economic în orice moment al procedurii de atribuire în care ia la cunoştinţă că operatorul economic se află, având în vedere acţiunile sau inacţiunile săvârşite înainte sau în cursul procedurii, în una dintre situaţiile prevăzute la art. 150, art. 155 şi art. 156 din O.U.G nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii.
Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea cerințelor:
Documentele justificative actualizate considerate adecvate pentru demonstrarea îndeplinirii cerinței și pe care Operatorul Economic indiferent de rolul acestuia (Ofertant individual, membru al unei Asocieri, Subcontractant, Terț susținător) le poate propune Autorității Contractante sunt:
1. Declaraţie pe proprie răspundere privind neîncadrarea în prevederile art. 150 din O.U.G. nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii;
2. Declaraţie pe proprie răspundere privind neîncadrarea în prevederile art. 155 din O.U.G nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii;
3. Declaraţie pe proprie răspundere privind neîncadrarea în prevederile art. 156 din O.U.G nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii;
4.Certificate de atestare fiscală privind plata obligațiilor la bugetul general consolidat (bugetul local si bugetul de stat) care să ateste lipsa datoriilor la momentul prezentării acestora cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat) pentru sediul principal, iar pentru sediile secundare/punctele de lucru, o declaraţie pe propria răspundere privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor la bugetul general consolidat datorate;
5. Certificat de participare la licitaţie cu ofertă independentă prin care se certifică faptul că participarea la respectiva procedură este făcută în concordanţă cu regulile de concurenţă conform art. 147 din O.U.G nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii - va fi depus doar de ofertantul individual sau liderul asocierii;
6. Declaraţie privind calitatea de participant la procedură;
7. Cazier judiciar pentru operatorul economic;
8. Cazier judiciar al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, asa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv, care figurează la nivelul formularului drept persoane fizice și/sau juridice împuternicite;
9. Declaraţie de consimţământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal, semnat;
10. Orice documente echivalente emise de autoritățile competente din țara în care este stabilit Operatorul Economic;
11. Orice alte documente edificatoare.
Operatorii Economici vor depune versiuni sau traduceri ale documentelor suport în limba procedurii specificată în secțiunea IV.2.4) a Invitației de Participare, respectiv în limba română.
Persoanele cu functii de decizie sunt: Puşcaş Bogdan, Guinea Mirela, Maghiar Manuela şi Ristea Alexandra.
Autoritatea contractantă va accepta ca fiind suficient şi relevant pentru demonstrarea faptului că ofertantul nu se încadrează în una dintre situaţiile prevăzute la art. 155 şi 156 din O.U.G nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii orice document considerat edificator din acest punct de vedere în ţara de origine sau în ţara în care ofertantul este stabilit, cum ar fi certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autorităţi competente din ţara respectivă.
În cazul în care există incertitudini în ceea ce priveşte situaţia personală a respectivilor ofertanți, autoritatea contractantă are dreptul de a solicita în mod direct informaţii de la autorităţile competente care emit documente de natura celor antemenționate.
În cazul în care în ţara de origine sau în ţara în care este stabilit ofertantul nu se emit documente de natura celor solicitate - certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autorităţi competente - ori respectivele documente nu vizează toate situaţiile prevăzute la art. 155 şi 156 din O.U.G nr. 114 din 21.12.2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii, autoritatea contractantă va accepta o declaraţie pe propria răspundere sau, dacă în ţara respectivă nu există prevederi legale referitoare la declaraţia pe propria răspundere, o declaraţie autentică dată în faţa unui notar a unei autorităţi administrative ori judiciare sau a unei asociaţii profesionale care are competenţe în acest sens.
Operatorul economic indiferent de rolul acestuia (Ofertant individual, membru al unei Asocieri, Subcontractant, Terț susținător) trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din tara de rezidență, din care să reiasă că este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum si faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul contractului.
Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea cerințelor:
Documentele justificative actualizate considerate adecvate pentru demonstrarea îndeplinirii cerinței și pe care Operatorul Economic indiferent de rolul acestuia (Ofertant individual, membru al unei Asocieri, Subcontractant, Terț susținător) le poate propune Autorității Contractante sunt:
i. certificate eliberate de registrul profesional sau de registrul comerțului sau documente echivalente emise de autoritățile competente din țara în care este stabilit Operatorul Economic;
ii. alte dovezi echivalente pe care Operatorul Economic le poate prezenta în conformitate cu legislația țării în care este stabilit.
Documentele justificative actualizate prezentate trebuie să demonstreze că:
a. Operatorul Economic este constituit în mod legal în țara sa de origine și nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii,
b. își desfășoară activitatea profesională în mod legal pe piață:
i. există corespondență între obiectul principal al Contractului și activitatea economică autorizată menționată în documentul de constituire a Operatorului Economic pentru Ofertant;
ii. există corespondență între activitatea asociată rolului Operatorului Economic în cadrul procedurii și activitatea economică autorizată menționată în documentul de constituire a Operatorului Economic pentru Subcontractant/Subcontractanți și / sau Terțul Susținător/Terții Susținători.
Operatorii Economici vor depune versiuni sau traduceri ale documentelor suport în limba procedurii specificată în secțiunea IV.2.4) a Invitației de Participare, respectiv în limba română.
Informatii aditionale:
1. Cerințele tehnice definite la nivelul invitației de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimitere la standarde, la un anumit producător, la mărci, brevete, tipuri, la o origine sau la o producție/metodă specifică de fabricație/prestare/execuție, vor fi înțelese ca fiind însoțite de mențiunea ”sau echivalent”. 2. Potențialii Ofertanți, rezidenți în țările Comunității Europene și țările Spațiului Economic European (EEA), pot consulta site-ul web al Comisiei Europene - DG Creștere economică disponibile la următoarea adresă: http://ec.europa.eu/markt/ecertis/searchDocument.do pentru a identifica și compara documentele echivalente (dacă sunt disponibile) solicitate de către Autoritatea Contractantă. 3. Specificațiile tehnice care indică o anumită origine, sursă, producție, un procedeu special, o marcă de fabrică sau de comerț, un brevet de invenție, o licență de fabricație, sunt menționate doar pentru identificarea cu ușurință a tipului de produs și NU au ca efect favorizarea sau eliminarea anumitor operatori economici sau a anumitor produse. Aceste specificații vor fi considerate ca fiind însoțite de mențiunea «sau echivalent». 4. În cazul tuturor trimiterilor din caietul de sarcini /documentaţia de atribuire, la specificaţii tehnice, standarde naţionale care transpun standarde europene, evaluări tehnice europene, specificaţii tehnice comune, standarde internaţionale, alte sisteme de referinţă tehnice instituite de către organismele de standardizare europene sau, în lipsa oricărora dintre acestea, la standarde naţionale, la agremente tehnice naţionale sau specificaţii tehnice naţionale referitoare la proiectarea, calcularea şi execuţia lucrărilor şi la utilizarea produselor se va lua în considerare că este însoţită de menţiunea "sau echivalent". 5. În conformitate cu principiul recunoaşterii reciproce, Autoritatea contractantă va accepta documente echivalente celor solicitate la nivelul caietului de sarcini / documentaţiei de atribuire, emise de organisme stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene sau cu care România are încheiate acorduri pentru recunoaşterea şi echivalarea certificărilor / autorizaţiilor în cauză.
Termen depunere oferte:
12-05-2022 15:00:00
Lista de fisiere care compun documentatia de atribuire:
B.3 Fisa tehnica_lot2-semnat.doc.p7s
B.4 Fisa tehnica_lot3-semnat.doc.p7s
C. Proiect_contract-semnat.doc.p7s
D. Modele_formulare-semnat.doc.p7s
FisaDate_DF1144749.pdf
A. Instructiuni pentru ofertanti-semnat.doc.p7s
0. Capac documentatie-semnat.doc.p7s
B.1 Caiet_de_sarcini-semnat.doc.p7s
B.2 Fisa tehnica_lot1-semnat.doc.p7s