CN1043832 Acord – cadru având ca obiect prestarea de servicii de închiriere de autoturisme cu șofer și combustibil/alimentare energie electrică utilizate pentru transportul delegaților oficiali de rang VIP și, respectiv, VVIP pe durata participării acestora la Conferința Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor

Valoare estimata
6 008 403,00 RON
Publicat
17-06-2022 11:00:38
Termen de ofertare
20-07-2022 15:00:00
Atribuit:
CAN1087514 / 08-10-2022 15:00:53

Transmis 15-06-2022 09:55:21  Legea nr. 98/23.05.2016  Anunt de participare  Licitatie deschisa  Mod atribuire: online
Obiectul achizitiei: Acord – cadru având ca obiect prestarea de servicii de închiriere de autoturisme cu șofer și combustibil/alimentare energie electrică utilizate pentru transportul delegaților oficiali de rang VIP și, respectiv, VVIP pe durata participării acestora la Conferința Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor
Numar de referinta: MB/05
Tipul contractului: Servicii / Servicii in afara celor cuprinse in Anexa II
Descrierea pe scurt a contractului:

Obiectul achiziției îl constituie închirierea de autoturisme cu șofer și combustibil/alimentare energie electrică utilizate pentru transportul delegaților oficiali cu rang de VIP și, respectiv, VVIP pe durata participării acestora la Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale, în perioada 23 septembrie – 14 octombrie 2022, cu respectarea cerințelor din Secțiunea 2 - Caietul de sarcini.
Informații privind acordul-cadru:
Acord-cadru cu maxim 3 operatori economici.
Posibilitatea de reluare a competiției: NU.
Cantitatea minimă și maximă estimată a acordului-cadru:
Închiriere de autoturisme cu șofer și combustibil/alimentare energie electrică utilizate pentru transportul delegaților oficiali de rang VIP și, respectiv, VVIP: minim 5 autoturisme - maxim 218 autoturisme.
Cantitățile minime și maxime menționate mai sus se referă la numărul de autoturisme ce pot fi utilizate/închiriate în funcție de nevoile autorității contractante.
Cantitatea estimată ce face obiectul celui mai mare contract subsecvent: închiriere de autoturisme cu șofer și combustibil/alimentare energie electrică utilizate pentru transportul delegaților oficiali de rang VIP și, respectiv, VVIP: minim 1 autoturism - maxim 100 autoturisme.
Valoarea celui mai mare contract subsecvent: 2.755.896,00 lei, fără TVA.
Frecvența cu care se vor atribui contractele subsecevnte: minim 1 contract – maxim 5 contracte subsecvente.

Loturi:

1) Default lot
Cod CPV: 60171000-7 Inchiriere de autoturisme particulare cu sofer (Rev.2)
Valoare estimata: 0,00 RON
Obiectul achiziției îl constituie închirierea de autoturisme cu șofer și combustibil/alimentare energie electrică utilizate pentru transportul delegaților oficiali cu rang de VIP și, respectiv, VVIP pe durata participării acestora la Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale, în perioada 23 septembrie – 14 octombrie 2022, cu respectarea cerințelor din Secțiunea 2 - Caietul de sarcini. Informații privind acordul-cadru: Acord-cadru cu maxim 3 operatori economici. Posibilitatea de reluare a competiției: NU. Cantitatea minimă și maximă estimată a acordului-cadru: Închiriere de autoturisme cu șofer și combustibil/alimentare energie electrică utilizate pentru transportul delegaților oficiali de rang VIP și, respectiv, VVIP: minim 5 autoturisme - maxim 218 autoturisme. Cantitățile minime și maxime menționate mai sus se referă la numărul de autoturisme ce pot fi utilizate/închiriate în funcție de nevoile autorității contractante. Cantitatea estimată ce face obiectul celui mai mare contract subsecvent: închiriere de autoturisme cu șofer și combustibil/alimentare energie electrică utilizate pentru transportul delegaților oficiali de rang VIP și, respectiv, VVIP: minim 1 autoturism - maxim 100 autoturisme. Valoarea celui mai mare contract subsecvent: 2.755.896,00 lei, fără TVA. Frecvența cu care se vor atribui contractele subsecevnte: minim 1 contract – maxim 5 contracte subsecvente.
Finantare: Alte fonduri

Criterii de atribuire:

Cel mai bun raport calitate – pret
1.) Proportia de subcontractare
Subcontractarea
Ofertantul are obligația de a preciza în ofertă datele de identificare ale subcontractanților propuși, dacă aceștia din urmă sunt cunoscuți la momentul depunerii ofertei, categoriile de servicii din contract pe care intenționează să le subcontracteze, procentul sau valoarea aferentă activităților indicate în ofertă ca fiind realizate de către subcontractanți, precum și acordul subcontractanților cu privire la aceste aspecte în conformitate cu prevederile art. 55 și ale art. 193 alin. (3) din Legea nr. 98/2016. - Se va completa Documentul Unic de Achiziții European (DUAE) conform art. 193-195 din Legea nr. 98/2016 și acesta va avea anexat acordul de subcontractare. Eventuale documente justificative care probează cele asumate prin acordul de subcontractare vor fi solicitate ofertanților clasați pe primele 3 locuri după aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, conform art. 196 alin.(2) din Legea nr. 98/2016.

1.) Cifra de afaceri medie anuala
Se solicită ca media cifrei de afaceri anuale globale a ofertantului pentru ultimii 3 ani (2019, 2020, 2021) să fie cel puțin egală cu 1.000.000,00 lei sau echivalent în valută. - Se va completa Documentul Unic de Achiziții European (DUAE) conform art. 193-195 din Legea nr. 98/2016 de către ofertanți și, dacă este cazul, de către terți susținători și subcontractanți.
În cuprinsul DUAE se va menționa în mod expres media cifrei de afaceri anuale globale a ofertantului pentru ultimii 3 (trei) ani (ultimele 3 exerciții financiare disponibile: 2019, 2020, 2021).
În vederea verificării informațiilor cuprinse în DUAE, conform art. 196 alin.(2) din Legea nr. 98/2016, la solicitarea autorității contractante, ofertanții clasați pe primele 3 locuri în clasamentul intermediar întocmit după aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, precum și fiecare dintre asociați, terții susținători, subcontractanții care au completat DUAE distinct, vor prezenta documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, cum ar fi: bilanțuri contabile sau extrase de bilanț sau alte documente emise de organisme specializate care confirmă nivelul cifrei de afaceri înscris în DUAE.
Note:
1. Documentele de mai sus trebuie însoțite de traducere autorizată în limba română, dacă este cazul.
2. În cazul unei oferte comune, cerințele de calificare privind situația economică şi financiară se demonstrează prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului (prin cumul).
3. În cazul în care cerința de calificare privind media cifrei de afaceri anuale globale este demonstrata prin invocarea susținerii unei/unor terțe persoane, odată cu DUAE trebuie prezentat/e angajamentul/ele ferm/e din partea terțului/terților conform prevederilor art. 48 din Normele metodologice aprobate prin H.G. nr. 395/2016 si ale art. 182 și art.193 alin.(2) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice. De asemenea, se vor prezenta documentele din partea terțului/terților susținător/i din care sa rezulte modul efectiv prin care terțul/terții susținător/i va/vor asigura îndeplinirea propriului angajament de susținere, documente care se vor constitui anexe la respectivul angajament.
4. În cazul cifrei de afaceri globale în valută, pentru transformarea în lei se va utiliza cursul mediu anual lei/valută comunicat de BNR aferent fiecărui an solicitat.

Pretul ofertei
Componenta financiara
Descriere algoritm: Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Ordine criteriu: 1
Pondere criteriu: 70
Vechimea medie a parcului de autoturisme
Vechimea medie a parcului de autoturisme
Descriere algoritm: Punctajul pentru factorul de evaluare “Vechimea medie a parcului de autoturisme” se acordă astfel: a) pentru oferta ce propune autoturisme având vechimea medie a parcului cea mai mică, se acordă punctajul maxim alocat criteriului de evaluare, respectiv 20 puncte; b) pentru oferta (n) cu o altă vechime medie a parcului auto decât cea prevăzută la litera a) se acordă punctajul astfelː Pv(n)=[vechimea medie cea mai mică a parcului auto /vechimea medie a parcului ofertei (n)] x 20 Noteː Vechimea medie a parcului de autoturisme se calculează ca medie aritmetică a vechimii primelor 100 de autoturisme, în ordinea vechimii, din lista prezentată în cadrul ofertei. Cerința minimă din Secțiunea 2: Caietul de sarcini este ca anul de fabricație al autoturismelor să fie minim 2015. Nu se acceptă autoturismele fabricate înainte de anul 2015. Vechimea autoturismelor ce formează parcul ofertantului se calculează pe ani întregi și se raportează la anul 2022 (spre exemplu, un autoturism cu anul de fabricație 2015 are 7 ani vechime). În situația în care din lista prezentată de un ofertant rezultă că primele 100 autoturisme au anul de fabricație 2022, acest ofertant va primi maxim de puncte (20) iar pentru calculul punctajului aferent celorlalte oferte la ”vechimea medie cea mai mică a parcului auto” se va avea în vedere valoarea de 0,5. Pe parcursul derulării contractelor subsecvente, se vor utiliza, cu prioritate, autoturismele luate în considerare la calcularea vechimii parcului auto și orice eventuală înlocuire a unui autoturism se poate face numai cu acordul autorității contractante și numai dacă noul autoturism are cel puțin caracteristici similare și aceeași vechime ca autoturismul pe care îl înlocuiește. *Autoritatea contractantă poate refuza, în mod justificat, înlocuirea autoturismului.
Ordine criteriu: 2
Pondere criteriu: 20
Număr autoturisme hibrid/electrice
Număr autoturisme hibrid/electrice
Descriere algoritm: Punctajul pentru factorul de evaluare “Număr de autoturisme hibrid/electrice” se acordă astfel: a) pentru cel mai mare număr de autoturisme hibrid/electrice, se acordă 10 puncte; b) pentru alt număr de autoturisme hibrid/electrice decât cel prevăzut la lit.a) se acordă punctaj astfel: Pnr. autoturisme hibrid/electrice (n) = (nr. autoturisme hibrid/electrice (n)/nr. autoturisme hibrid/electrice maxim) x 10 Noteː Numărul de autoturisme hibrid/electrice se va determina din lista de autoturisme prezentată în cadrul ofertei. Cerința minimă din Secțiunea 2: Caietul de sarcini este ca anul de fabricație al autoturismelor să fie minim 2015. Nu se acceptă autoturismele fabricate înainte de anul 2015. Pe parcursul derulării contractelor subsecvente se vor utiliza, cu prioritate, autoturismele luate în considerare la calcularea numărului de autoturisme hibrid/electrice și orice eventuală înlocuire a unui autoturism se poate face numai cu acordul autorității contractante și numai dacă noul autoturism are cel puțin caracteristici similare cu ale autoturismului pe care îl înlocuiește. *Autoritatea contractantă poate refuza, în mod justificat, înlocuirea autoturismului. Observație: Vor fi declarate câștigătoare ofertele admisibile clasate pe primele 3 (trei) locuri în clasamentul rezultat după aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile. În vederea stabilirii clasamentului, în cazul în care două sau mai multe oferte admisibile au punctaje totale egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obținut la factorii de evaluare în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situația în care egalitatea se menține, autoritatea contractantă va solicita noi propuneri financiare, iar departajarea se va stabili având în vedere noile propuneri financiare prezentate.
Ordine criteriu: 3
Pondere criteriu: 10

Conditii de participare:

Cerința 1:
Ofertanții si, dacă este cazul, terții susținători și subcontractanții nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art. 164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Modalitatea de îndeplinire:
Se va completa Documentul Unic de Achiziții European (DUAE) conform art. 193-195 din Legea nr. 98/2016 de către ofertanți si, daca este cazul, terți susținători și subcontractanți, cu informațiile aferente situației lor.

În vederea verificării informațiilor cuprinse în DUAE, conform art. 196 alin.(2) din Legea nr. 98/2016, la solicitarea autorității contractante, ofertanții clasați pe primele 3 locuri după aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, precum și fiecare dintre asociați, terți susținători, subcontractanți care au completat DUAE distinct, vor prezenta documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, cum ar fi:
- cazier judiciar pentru ofertant și pentru persoanele care sunt membri ai organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului ofertant sau are putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv;
- certificate constatatoare privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) valabile la momentul prezentării - pentru sediul central;
- declarație pe proprie răspundere privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor la bugetul general consolidat datorate – pentru sediile secundare/punctele de lucru;
- documente prin care se demostrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogările prevăzute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2) si art. 171 din Legea nr. 98/2016 (dacă este cazul);
- alte documente edificatoare, după caz.

Pentru ofertanții străini se acceptă orice document considerat edificator în țara de origine sau în țara în care acesta este stabilit, cum ar fi declarații pe proprie răspundere, certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autoritățile competente din țara respectivă, însoţit de traducere autorizată în limba română.
Documentele trebuie să fie valabile la momentul prezentării.

Cerinta 2:
În sensul prevederilor art. 63 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, persoanele cu funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante sunt următoarele: Vlad-Ștefan STOICA - Presedinte; Eduard-Lucian LOVIN - Vicepresedinte; Bogdan-Cristian IANA - Vicepresedinte; Laura- Carmen ZGONEA, Secretar General, Secretariat General; Gabriela STANOIU - Director, DE, SG; Gemma-Luminita IOSIP - Director, DAC, SG; Adrian LEAOTĂ – Șef Serviciu, SAO, DA, DAC, SG; Mirela-Rodica BEJGU – Sef Birou, BAR, SAO, DA, DAC, SG; Niculae-Catalin CALOIU - Expert SAO, DA, DAC, SG; Mihaela-Cristiana STOIAN - Expert SAO, DA, DAC, SG; Simona PUIU - Expert SAO, DA, DAC, SG; Luminița TARARACHE - Expert SAO, DA, DAC, SG; Bogdan MĂRGINEANU - Șef Serviciu, SJA, DAC, SG; Veaceslav ZAPOROJANU - Consilier juridic, SJA, DAC, SG; Daniela-Ioana MOHORA - Consilier juridic, SJA, DAC, SG; Monica BOGATONIU - Consilier juridic, SJA, DAC, SG; Izabela-Francisca NĂSTASE - Consilier juridic, SJA, DAC, SG; Adriana-Ioana PENCIU - Consilier juridic, SJA, DAC, SG; Cristiana FLUTUR - Director, DRInt; Irina ANTOCHE - Expert coodonator, Echipa Delasări, Compartiment PP22, DRInt; Alexandru Cornel COZMA - Șef Serviciu, SOI, DRInt; Liane TANCELOV-IONAȘCU - Expert, Echipa Delasări, Compartiment PP22, DRInt; Oana-Costinela CONSTANTINESCU - Expert, Compartiment PP22, DRInt; Mario-Dan CHIRILĂ, Expert Echipa Vamă și Curierat, Compartiment PP22, DRInt, Marilena ROSCA - Expert CFP, DE; Rădița TĂNASE- Expert CFP, DE.
Modalitatea de îndeplinire:
- Autoritatea Contractantă are obligația completării formularului de integritate conform art. 5 din Legea nr. 184/2016 privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică.
- Ofertanții clasați pe primele 3 locuri în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor vor prezenta Declarație privind evitarea conflictului de interese potrivit art. 60 din Legea nr. 98/2016 cu privire la persoanele cu funcții de decizie menționate în documentele achiziției.
NOTĂ: Documentele justificative solicitate conform celor de mai sus se vor prezenta de către fiecare asociat în parte în caz de ofertă comună, iar în caz de subcontractare atât de ofertant, cât şi de subcontractant/ţi, iar în cazul ofertei susţinute de terţ/i documentele se vor prezenta atât de ofertant, cât şi de terţul/ii susţinător/i.
Documentele trebuie să fie valabile la momentul prezentării.
A) INREGISTRARE:
Cerința:
Ofertanții și, dacă este cazul, subcontractanții, trebuie să dovedească forma de înregistrare în condițiile legii, în țara de rezidență, din care să rezulte că sunt legal constituiți, că sunt în funcțiune și că au capacitatea de a realiza activitățile care fac obiectul acordului-cadru.

Modalitatea de îndeplinire:
Se va completa Documentul Unic de Achiziții European (DUAE) conform art. 193-195 din Legea nr. 98/2016 de către ofertanți și, dacă este cazul, de către subcontractanți.
În vederea verificării informațiilor cuprinse în DUAE, conform art. 196 alin.(2) din Legea nr. 98/2016, la solicitarea autorității contractante, ofertanții clasați pe primele 3 locuri după aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, precum și fiecare dintre asociați, subcontractanți care au completat DUAE distinct, vor prezenta documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, cum ar fi:
- pentru operator economic român: certificat constatator eliberat de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul competent teritorial. Din certificatul constatator/extrasul de registru prezentat trebuie să rezulte:
a) obiectul de activitate al ofertantului; obiectul acordului-cadru trebuie să aibă corespondent în CAEN din certificatul constatator emis de ONRC;
b) starea ofertantului;
c) persoanele care reprezintă ofertantul în relaţia cu terţii.
Informatiile cuprinse în acest document, trebuie sa fie reale/actuale la data prezentării.
De asemenea, ofertantul individual/ofertantul asociat/subcontractantul propus organizat ca societate pe acţiuni cu capital social reprezentat prin acţiuni la purtător are obligația de a respecta prevederile art. 53 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 98/2016.

Notă: Se permite dovedirea capacităţii de exercitare a activităţii profesionale şi prin prezentarea certificatului constatator emis de către ONRC în formă electronică, prin intermediul serviciului online InfoCert, având încorporată, ataşată sau logic asociată semnătura electronică extinsă.
- pentru operator economic străin: ofertantul va prezenta documente edificatoare, traduse în limba română de către un traducător autorizat, reale/actuale la data prezentării, care să dovedească o formă de înregistrare ca persoană fizică/juridică sau de înregistrare/atestare ori apartenenţă din punct de vedere profesional şi în care să se menţioneze persoanele care reprezintă entitatea în relaţiile cu terţii, în conformitate cu prevederile legale din ţara în care ofertantul este rezident. De asemenea, documentele prezentate trebuie să dovedească faptul că obiectul său de activitate include activităţi de tipul celor care fac obiectul achiziţiei publice şi să conţină informaţii cu privire la starea ofertantului.

NOTĂ: În cazul unei oferte comune fiecare participant la asociere trebuie să prezinte documentele justificative solicitate conform celor de mai sus din care să rezulte îndeplinirea criteriilor de calificare privind capacitatea de exercitare a activităţii profesionale pentru partea pe care o realizează.

B) AUTORIZARE:
Ofertanții și, dacă este cazul, subcontractanții trebuie să dovedească că sunt autorizați în condițiile legii, în țara de rezidență, să realizeze activitățile care fac obiectul acordului-cadru.

Modalitatea de indeplinire:
Se va completa Documentul Unic de Achizitii European (DUAE) conform art. 193-195 din Legea nr. 98/2016 de către ofertanți și, dacă este cazul, de către subcontractanți.

În vederea verificării informațiilor cuprinse în DUAE, conform art. 196 alin. (2) din Legea nr. 98/2016, la solicitarea autorității contractante, ofertanții clasați pe primele 3 locuri după aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, precum și fiecare dintre asociați, subcontractanți care au completat DUAE distinct, vor prezenta documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, cum ar fi:
- pentru operator economic român: autorizație de transport în regim de închiriere.
Temei legal: Dispozițiile art. 7 alin. (1) din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, și art. 2 alin. (1) din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, aprobate prin Ordinul nr. 356/2007.
- pentru operator economic strain: documente edificatoare, traduse in limba romana de catre un traducator autorizat, reale/actuale la data prezentarii, care sa ateste dreptul ofertantului de a presta serviciile solicitate care fac obiectul prezentei proceduri de atribuire in conformitate cu dispozitiile legale din tara in care ofertantul este rezident.
Documentele trebuie să fie valabile la momentul prezentării.

NOTĂ: In cazul unei oferte comune fiecare participant la asociere trebuie sa prezinte documentele justificative solicitate conform celor de mai sus din care sa rezulte indeplinirea criteriilor de calificare privind capacitatea de exercitare a activitatii profesionale pentru partea pe care o realizeaza.

Informatii aditionale:

Valoarea celui mai mare contract subsecvent: 2.755.896 lei, fără TVA. Frecvența cu care se vor atribui contractele subsecvente: se vor atribui minim 1 contract – maxim 5 contracte subsecvente.

Termen depunere oferte:

20-07-2022 15:00:00

Lista de fisiere care compun documentatia de atribuire:

FisaDate_DF1150448.pdf
Sectiunea 3 - Proiectele de acord-cadru si contract subsecvent.docx.p7s
Sectiunea 2 - Caiet de sarcini.docx.p7s
Sectiunea 4 - Formulare.doc.p7s
Informatii privind constituirea garantiilor de participare si de buna executie.docx.p7s
DUAE_CERERE_179223.xml

Autoritate contractanta Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii Bucuresti

message user image
Date de contact disponibile dupa login
Aceasta procedura se desfasoara in sistemul national de licitatii publice SEAP.